Tahini Kopen -De complete gids

Alles wat u moet weten over het kopen van tahini

Wat is Tahini?

Tahini is een pasta van gemalen, geroosterde sesam. We gebruiken gepelde (geschilde) sesam en een licht roost proces.

Hoe wordt Gil’s Bio Tahini gemaakt?

De sesam wordt licht geroosterd, geschild en gemalen met een stenen mil. Geen additieven, geen zout

Waar komt Gil’s Bio Tahini vandaan?

Onze Tahini wordt geproduceerd in Turkije. We importeren de beste biologische sesam uit Ethiopië – regio Humera en regio Sudan-Gedaref.

Waarom is onze Tahini zo speciaal?

Er zijn enkele aspecten die onze Tahini echt uniek maken: * We produceren deze in de hoogste standaardfabriek met behulp van geavanceerde machines waarbij alle processen worden gecontroleerd en voedselveiligheid is gegarandeerd. * We volgen traditionele Libanese bereidingsmethoden die een lichte amberkleurige Tahini met zoete tonen geven. * We gebruiken alleen biologische Humera / Gedaref-sesam. – sesam van deze oorsprong geeft een uniek nootachtig aroma en een romige textuur.

Waarom zou u biologische Tahini kopen?

Biologische tahini is gemaakt met biologische sesam. Onze boeren in Ethiopië en Soedan gebruiken geen pesticiden en kunstmest. Dit is beter voor het milieu, de bodem, de biodiversiteit en ook voor de boeren zelf.  Bio sesam kost meer geld omdat de opbrengsten lager zijn en boeren harder moeten werken. Dit leidt echter tot een beter leven voor boeren omdat ze in een pesticidevrije omgeving werken en geen dure chemicaliën hoeven te importeren om in hun veld te gebruiken. Daarom zijn we blij om een ​​beetje meer te betalen voor een product dat vrij is van pesticiden en een gezond milieu en gezonde boeren creëert.

Wat kunt u met Tahini doen?

Tahini heeft veel toepassingen. Dips, sauzen, cakes en brood bakken. Je kunt veel inspirerende ideeën vinden op YouTube, Instagram ets. Persoonlijk ben ik dol op het maken van een tahinidip die heel goed past bij brood, met geroosterde groenten (zoals ♥Aubergine♥) en natuurlijk om hummus te maken!

Een basisrecept voor Tahini-dip

Voorbereidingstijd: 3-4 minuten

♥Tahini ♥ Een beetje water ♥ Citroensap ♥ Zout ♥ Knoflook ♥ Peterselie

Instructies:

Doe een half kopje Tahini in een mengbeker

Voeg citroensap, zout en knoflook naar smaak toe, gehakte peterselie als je wilt. Je kunt ook geconserveerd citroensap en knoflookpoeder, droge peterselie …

Voeg langzaam water toe en meng continu totdat de tahini aan het water bindt. Voeg water toe tot je de gewenste dikte hebt. Meestal gebruik ik ongeveer 50% tahini en 50% water.

Hoe lang kun je Tahini bewaren?

Lang. 2-3 jaar vanaf productie. Op een donkere, koele plaats bewaren. Niet nodig om in de koelkast te bewaren, niet invriezen. Roer goed voor gebruik omdat de vaste stoffen de neiging hebben om zich in de bodem te vestigen en de sesamolie de neiging heeft te drijven. Dit is volkomen normaal en heeft geen invloed op de kwaliteit.

Hoe voedzaam is tahini?

Tahini is erg voedzaam. Het heeft ongeveer 23% -25% eiwit (meer dan kippenvlees!) En 61% olie waarvan 44% onverzadigd vet, wat het goede vet is zoals olijfolie. Tahini heeft veel mineralen zoals calcium en kalium. Tahini is ook rijk aan voedingsvezels – bijna 10%!

Voedingswaarde van Gil’s Bio Tahini

Gemiddelde voedingswaarden (per 100 g product)

Energie (Calorieën)

673 kcal

  – Waarvan suiker

1.01 g

Vet

61 g

  

– Waarvan Verzadigd vet

9.89 g

Vezels

9.78 g

Transvet

0 g

Calcium

77 mg

Cholesterol

0 g

IJzer

6.4 mg

Zout

<0.03 mg

Kalium

395 mg

Eiwit

22.3 g

Vit D3

<0.25 μg/100 g

Koolhydraten

13.2 g

Vit D2

<0.25 μg/100 g


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.