Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Praktisch en eerlijk

Oorsprong

Onze biologische dadels groeien in de Jordaanvallei, ten noorden van de Dode Zee. Het woestijnklimaat daar is perfect voor super sappige en donkere dadels.
Helaas was de politieke situatie in dit gebied nooit eenvoudig en vonden er sinds ongeveer 1500 jaar voor Christus regelmatig landconflicten plaats. Dit creëert een fragiele, complexe politieke situatie die momenteel geen eenvoudige oplossing heeft.
Onze aanpak is om mensen in de regio te voorzien van middelen van bestaan en hen samen te laten werken, ongeacht ras, nationaliteit of geslacht.
De Mensen

Ons pakhuis en telers hebben ongeveer 200 mensen in dienst die in en rond de Jordaanvallei wonen, waarvan ongeveer 50% vrouwen zijn. Ze werken op de plantages, verpakken, sorteren en verschillende managementposities. De meeste van onze werknemers zijn Palestijnen en werken samen met Israëli’s. Onze medewerkers werken in veilige, moderne comfortabele faciliteiten, met behulp van geavanceerde apparatuur volgens de normen van BRC Food en GlobalGAP. We zijn ook gestart met het GRASP-certificeringsproces en SMETA om onze toewijding aan onze werknemers aan te tonen.

Inclusief

Onze werkwijze is inclusief. We kopen onze dadels van Israëlische en Palestijnse boeren uit Jericho / Jordan Valley. We hebben ook Israëli’s, Palestijnen in dienst, ongeacht geslacht, nationaliteit, religie of seksuele geaardheid.


Brug naar levensonderhoud

Door 200 gezinnen, Palestijnen en Israëliërs van inkomsten te voorzien, bouwen we een brug naar praktisch samenleven. Wij geloven dat onze werking een positieve invloed heeft op het levensonderhoud van mensen die om ons heen wonen. De politieke situatie in de Jordaanvallei is niet ideaal en er zijn onenigheden over bepaalde kwesties, maar de oplossing ligt waarschijnlijk ergens tussenin en niet in de uitersten. Bruggen slaan voor het normale leven, inkomen en wederzijds respect zijn de sleutel tot regionale stabiliteit en spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van leven voor mensen die in en rond de Jordaanvallei wonen. Door banen te creëren, mensen met respect te behandelen en mensen samen te brengen, geloven we dat onze Bio Medjoul Dadels deel uitmaken van de oplossing voor het creëren van een beter leven voor de gemeenschappen om ons heen.


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.# Info